Om mig

Om Hans Flyman
I mina bilder vill jag förmedla vilken fantastisk natur och kultur vi har och att det är viktigt att vi gör allt för att bevara rikedomen.

Hans Flyman


Jag är uppvuxen i Halland och flyttade till Karlstad för över 15 år sedan. Jag har alltid varit naturintresserad och köpte min första riktiga systemkamera i ungdomsåren. Till vardags jobbar jag som miljösamordnare och informationsarkitekt på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Jag driver även en firma med inriktning på fotografering.

Fotografering av natur, kultur och  människor är den inriktningen som intresserar mig mest.

Under hösten 2014 hade jag tillsammans med två fotokamrater en utställning på Naturum i Karlstad från våra naturfotoresor i Sverige, Finland, Ungern och Svalbard.

Vid fyra tillfällen har jag haft uppskattade fotoutställningar på Gullholmen med bilder från ön. Som sommargäst på Gullholmen är jag fascinerad av de vackra husen, sjöbodarna, naturen och miljön. Utställningarna har varit på Galleri Hamnen 102.

Under 2012 var mitt stora projekt att bidra med så gott som samtliga bilder till jubileumsboken om Grava kyrka. De drygt 130 bilderna speglade kyrkan, kyrkogården, dop, vigsel, konfirmation och andra händelser under ett halvår i och runt kyrkan. Boken släpptes i oktober i samband med jubileumsfirandet och fotoutställning av 15 bilder från boken. Sommaren därefter hade jag en utställning med ytterligare ett 20-tal bilder från bokprojektet i samband med sommarkyrkans våffelcafé i Sockenstugan.

Jag är mycket aktiv i fotoklubben Naturfotograferna i Arvika, som bl.a. annat arrangerar Arvika Fotofestival vartannat år och nästa gång 2018. Vi hade också en sommarutställning på Karlstad Naturum för några års sedan, där jag även ställde ut ett par bilder. Klubben ställer ut bilder årligen i Galleri 39 i Arvika i samband med Marten.

I mina bilder vill jag förmedla vilken fantastisk natur och kultur vi har och att det är viktigt att vi gör allt för att bevara rikedomen. Jag vill uppmuntra alla till möjligheten att uppleva naturen, både utanför knuten och, när tillfälle bjuds, även på mer främmande platser. I bilderna kan betraktaren förhoppningsvis återuppleva känslor man själv haft, eller bli inspirerad att själv ge sig ut på egna nya upptäckter.

Genom mitt företag erbjuder jag utskrifter i olika format och form, tex canvas och inramat av högsta kvalitet. Jag håller även bildvisningar och föredrag.

Kontakta mig